Očala za zaščito vaših oči in lepši pogled na svet

100% garancija na kakovost očal

KOREKCIJSKI (DIOPTRIJSKI) OKVIRJI

V očesnem centru Bežigrajski dvor ponujamo široko paleto korekcijskih okvirjev različnih priznanih blagovnih znamk, številnih barv ter znotraj vseh cenovnih razredov.

Pri izbiri najustreznejšega okvirja glede na vaš obraz in vaše potrebe gledanja, vam z veseljem svetujemo. Pozorni smo na ustrezno širino okvirja, dobro in udobno lego na nosu, težo samih očal in pa dolžino priponk oziroma ročajev okvirja.

Okvirji so lahko iz različnih materialov kot so nerjaveče jeklo, kovina, plastika (acetat) ali titan, ki je najlažji, najbolj vzdržljiv in hkrati še hipoalergen in je tako primeren za ljudi, ki imajo reakcijo ob stiku klasičnega kovinskega materiala s kožo.

KOREKCIJSKA OČALA

Na podlagi kontrole vida ugotovimo, kakšna dioptrijska očala potrebujete, da bodo za vas najbolj funkcionalna.

ENOŽARIŠČNA OČALA (ZA BLIZU ALI DALEČ)

Osnovna dioptrijska očala so namenjena temu, da z njimi lažje vidite na daleč (recimo v primeru vožnje) ali na blizu (očala, ki jih uporabljate npr. za branje, šivanje ipd.) ali jih nosite v primeru, da imate zamegljen vid zaradi astigmatizma (kar tudi odkrijemo z merjenjem dioptrije).

Odpravljajo torej eno vrsto dioptrije oz. so narejena za točno določeno razdaljo, pa naj bo to za daleč – kratkovidnost, blizu – daljnovidnost ali astigmatizem – ostrina oz. cilindri na daljavo in bližino.

PROGRESIVNA OČALA

S tovrstnimi očali lahko vidite na vse razdalje – daljavo, bližino in srednjo razdaljo npr. računalnik).

V steklu je vgrajen nevidni kanal, v katerem prehaja dioptrija iz daljave (zgornji del stekla) postopoma v dioptrijo za branje oz. bližino (spodnji del stekla).

Vmesni del kanala med daljavo in bližino pa je namenjen za vid na srednji razdalji (za delo za računalnikom ipd.).

“OFFICE” OZ. DELOVNA OČALA

Delovna očala so za vas idealna rešitev, če potrebuje očala za bližinsko delo pred računalnikom, v pisarni, na sestankih ipd.

Z bralnimi očali bi namreč v takem primeru imeli oster vid le na razdalji približno 40cm, s progresivnimi očali pa bi glavo dalj časa držali pod določenim kotom (kar pri tovrstnem delu ni ravno udobno).

“Office” stekla pa vam omogočajo oster vid na srednji razdalji in bližini (od 40cm do 2m ali 4m).

SONČNA OČALA

Poskrbite za ustrezno zaščito vas in vaših otrok, ter si zagotovite kvalitetna sončna očala.

Naša sončna očala niso le modna, temveč vam zagotavljajo 100% zaščito pred UVA in UVB žarki skozi celotno leto, so udobna in dovolj trpežna, da jih boste lahko nosili več sezon.

Z njimi boste izgledali čudovito, saj imamo dovolj širok nabor modelov za vsak okus, vsako starost in vsak žep:

  • “klasična” sončna očala, s katerimi zmanjšate možnost tveganja za poškodbe oči, ki se vam sicer lahko pojavijo zaradi pogoste izpostavljenosti UV žarkom (bleščanje, prezgodnja siva mrena, odstop mrežnice) in celo prezgodnje staranje kože okrog oči…),

  • otroška sončna očala za vaše najmlajše, ki so ponavadi še bolj izpostavljeni škodljivim vplivom UV žarčenja (njihove oči so namreč še v fazi razvoja, zato so še toliko bolj občutljive),

  • sončna očala za po očesnih posegih (gre za posebna sončna očala s specialnimi filtri in stranskimi ščitniki za konkretno zaščito oči).