Spoznajte naše strokovno osebje

Delujemo že od leta 2000 in se ob tem konstantno izboljšujemo.

Mag. MATEJA BLAŽIČ - MALEŽIČ

dr. med. - specialistka oftalmologije, ustanoviteljica očesnega centra

Je strokovni vodja Očesnega centra Bežigrajski dvor, je oftalmologinja in kirurginja z dolgoletnimi izkušnjami s področja oftalmologije. Med leti 1985 – ­2020 je bila zaposlena na Očesni kliniki v Ljubljani.

Izpopolnjevala se je v tujini pri prof. Kreissig na Univerzitetni kliniki Tübingen in uvedla novo kirurško tehniko v zdravljenju odstopa mrežnice na Očesni kliniki v Ljubljani. Od leta 2004 opravlja operacije sive mrene na gostujoči lokaciji v Kirurškem sanatoriju Rožna dolina, v našem Očesnem centru pa izvaja manjše kirurške posege.

Njena specialnost je tudi predpisovanje kontaktnih leč (poltrdih in mehkih), saj je bila v času delovanja na Očesni kliniki del ekipe strokovnjakov za kontaktne leče, kjer so reševali najbolj zahtevne primere.

Izobražuje se doma in v tujini, sodelovala in predavala je na kongresih, bila je tudi mentorica specializantom iz področja oftalmologije.

Je članica ESCRS(European Society of Cataract & Refractive Surgeons) in AAO(American Academy of Ophthalmology) in vsako leto se udeležuje tudi mednarodnega nemškega kongresa DOC(Deutschen Ophthalmochirurgen).

Z delno koncesijsko prakso v Očesnem centru Bežigrajski dvor je pričela leta 2007, od leta 2000 pa že sodeluje in z ostalo ekipo razvija ta center.

MARIJA J. AVGUŠTIN

dr. med. - specialistka oftalmologije

Izhaja iz Argentine, kjer je diplomirala na Medicinski fakulteti Univerze v Buenos Airesu, se specializirala iz oftalmologije v Očesni bolnišnici Svete Lucije v Buenos Airesu, prejela naziv specialist oftalmolog in magistrirala iz Oftalmologije.

Vodila je tudi očesni oddelek v regionalni bolnišnici Rio Gallegos v Južni Patagoniji.

V Sloveniji je nostrificirala diplomo na Medicinski fakulteti, opravila strokovni izpit na Ministrstvu za zdravje, po opravljenem preizkusu usposobljenosti pa ji je Zdravniška zbornica Slovenije priznala v tujini pridobljeni specialistični naziv.

V času specializacije in po njej se je dodatno izobraževala predvsem na področjih bolezni roženice in mrežnice, sedaj pa svoje strokovno znanje dopolnjuje z udeležbo na strokovnih izobraževanjih po vsem svetu.

MILENA PAUČIČ

dr. med. - specialistka oftalmologije

Diplomirala je na Medicinski fakulteti v Ljubljani ter po opravljenem strokovnem izpitu izobraževanje nadaljevala s specializacijo iz oftalmologije v Splošni bolnišnici Novo mesto in na Očesni kliniki v Ljubljani.

S področja konzervativnega in kirurškega zdravljenja očesnih bolezni se je izpopolnjevala na tečajih in kongresih pri nas in v tujini (v Zagrebu, Sofiji, Budimpešti…).

Izkušnje si je kar nekaj let nabirala tudi z delom v otroški okulistični ambulanti.

Prejela je Fakultetno Prešernovo nagrado za študentsko raziskovalno nalogo: Multifokalna elektroretinografija pri bolnikih z boleznijo makule in zdravih preiskovancih.

Specialistični izpit je opravila s pohvalo.

VINKO BLAŽIČ

optik in ustanovitelj očesnega centra

JAKA BLAŽIČ

dipl.ing.optometrije in vodja očesnega centra

JERNEJA MEGLIČ

optik in vodja prodaje

SARA HADŽIĆ

optik

SONJA DEŽELAK

optik

TINA DRINOVEC

optik

NINA PELKO

medicinska sestra

CELOSTNA STORITEV

za kvalitetno oskrbo vida na enem mestu

Poskrbimo tako za odrasle kot tudi za najmlajše (od osnovnega, razširjenega ali specifičnega očesnega pregleda oz. seznanitve z vašim očesnim stanjem do kontrolnih pregledov in morebitnih operativnih posegov).

Izdelamo vam vse vrste pripomočkov za boljši vid (očala, kontaktne leče ali povečevala) in poskrbimo tudi za popravilo le-teh.

Delujemo samoplačniško, od leta 2008 pa imamo za vas na voljo tudi koncesijsko delovanje, kjer vam stroške zdravljenja krije ZZZS.

LETO 2000

Naš skromen začetek


Zakonca Blažič ustanovita Očesni center Bežigrajski dvor, v katerem se izvajajo samoplačniške oftalmološke storitve ter prodaja očal in kontaktnih leč v optiki.

LETO 2008

Pridobitev koncesije in še večji zagon


Konec leta pridobimo možnost koncesijskega delovanja, s čimer se poveča obseg naših storitev tako v ambulanti kot tudi optiki, zaposlimo pa tudi dodatno osebje.

LETO 2013

Širši prostori, širša ponudba, širša ekipa


Do tega leta se izvede konkretna širitev prostorov, bistveno povečanje ponudbe vseh pripomočkov, odprtje lastne optične delavnice ter širitev ekipe oftalmologov in optikov.

LETO 2016

Širitev kapacitet očesnih pregledov


S pomočjo optika in optometrista Jake Blažiča, sina ustanoviteljev, ki se je že v rani mladosti zaljubil v svoj poklic, očesne preglede prestavimo še na višjo raven.

LETO 2021

Boljše aparature, boljše storitve, še boljša ekipa

Vodenje družinskega podjetja prevzame Jaka, ob pomoči partnerke, optičarke Jerneje Meglič. Do tega leta tudi posodobimo obstoječe aparature ter osvežimo in povečamo ekipo, kar nas pripelje do še večjega obsega delovanja, boljše izvedbe storitev in boljših zmogljivosti.

Pretekli ekipi (Mateji, Gašperju in Anžetu, ki so jih življenjske poti tekom let ponesle drugam, se na tem mestu iskreno zahvaljujemo, da so skupaj z nami gradili naš očesni center.

LETO 2024

Nova podoba in nova energija

Zasnovana je nova spletna stran za vašo najboljšo možno izkušnjo, v želji, da pridete z veseljem v naš očesni center.

Pričakujemo vas s srčnostjo, strokovnostjo in kvaliteto storitev ter s prepričanjem, da se boste še raje vračali k nam.

"Naša misija je, da vam na podlagi strokovnega znanja in bogatih izkušenj omogočimo jasen vid ter udobje gledanja."

JAKA BLAŽIČ

dipl.ing.optometrije in vodja očesnega centra