OPTOVID d.o.o. Delavni čas: delavniki 9.00 -18.00, sobota: zaprto
  Kontakt: 01/436 10 78

Kontaktne leče

Naši specialisti bodo poleg natančno izmerjene dioptrije za očala za vse tiste, ki jih le ta na kakršenkoli način ovirajo ali omejujejo, določili dioptrijo tudi za kontaktne leče. Očala so lahko moteča pri raznih športnih aktivnostih, če se vam zdijo neudobna oz. pretežka zaradi visoke dioptrije ali pa, ko vas ujame dež. Očalna stekla so tako v trenutku polna dežnih kapljic. Problem nastane tudi, če ste bolj izpostavljeni sončnim žarkom ali pa se vam pri vožnji zelo blešči in bi radi uporabili sončna očala pa je to nemogoče, ker z njimi ne vidite saj nimajo vgajene dioptrije. Morda pa si občasno zaželite spremeniti le svoj videz in bi se v službo radi odpravili brez očal.

 

V takšnih primerih so kontaktne leče prava rešitev za vas.

 

Po opravljenem pregledu bomo vse prve uporabnike kontaktnih leč uvajali v to, kako se z lečami rokujemo, kako si jih vstavimo in kako odstranimo iz očesa in vam predali še veliko drugih pomembnih informacij za uporabo.

Kontaktne leče se poleg različnih proizvajalcev razlikujejo po materialu, sami bazni krivini leče, njeni velikosti oz. premeru in pa po različnih režimih nošenja oz. menjave.

Poznamo mehke, poltrde in trde kontaktne leče. Po obdobju nošenja pa ločimo leče za letno, mesečno, 14-dnevno in dnevno uporabo. Mehke leče zaradi velike dostopnosti kisika skozi lečo vašim očem omogočajo optimalno udobje čez cel mesec, vsak dan in to vse do večernih ur.
Izbor kontaktnih leč po vrsti in modelu pa prepustite našim specialnistom, saj je njihovo poslanstvo predpisati kontaktne leče, ki se bodo lahko čimbolj primerjale s prostim očesom. Sledite navodilom naših specialistov glede nošenja, redne menjave, higiene in nasploh vzdrževanja kontaktnih leč, saj s tem lahko zmanjšamo možnost okužbe očesa in drugih nezaželjenih težav.

 

Zaradi zdravja vaših oči pa je ključnega pomena tudi redna letna kontrola.